Bitcoin introduceres hos 800 restauranter i Danmark

Den danske takeaway-portal Hungry.dk lancerer Bitcoin som ny betalingsmulighed. Det betyder at det nu er muligt at bruge valutaen til at bestille mad hos over 800 restauranter i hele landet.

 

Online-portalen Hungry.dk, der tilbyder take away på nettet i hele Danmark vælger nu at bidrage til udbredelsen af det digitale betalingsnetværk Bitcoin. I samarbejde med Bitcoin-betalingsudbyderen Coinify er det nu muligt – på lige fod med udbredte betalingsmetoder som Dankort, kreditkort og PayPal at betale for sin pizza eller sushi med Bitcoins.

 

Adm. direktør i Hungry.dk, Rune Risom siger om lanceringen: ”Vi ønsker at gøre det nemt og bekvemt at bestille og betale sin take away, og Bitcoin er for nogle en del af det. Derfor har vi naturligvis arbejdet på at kunne stille det rådighed for brugerne. Vi tør ikke spå om hvor mange der vil benytte muligheden, men allerede nu kan vi se en interesse der overgår vores forventning”.

 

 

Mere end bare niche

Indtil nu har det i Danmark primært været muligt at benytte Bitcoins til at betale for digitale tjenester, bøger og elektronik. Med tilføjelsen af de mere end 800 restauranter Hungry.dk samarbejder med, kommer mad endelig også på listen over produkter som kan købes med valutaen, og dermed bliver den brugbar lokalt over hele landet i forbindelse med noget så basalt som at få stillet sulten.

 

Direktør for Coinify, Hans Henrik Heming siger om tilføjelsen af Hungry.dk, ”Bitcoin er kommet for at blive og vi er glade for sammen med Hungry.dk at kunne give forbrugerne en ny mulighed for at bruge deres Bitcoins. Med ét har vi gjort det muligt at anvende dem i hele Danmark, hvad enten du bor i Ribe, Randers eller Roskilde”.

 

Bitcoin er en digital valuta skabt i 2009, som et forsøg på at skabe en decentraliseret og krypteret betalingsform der fungerer uafhængig af banker eller myndigheder. Valutaen overføres fra person til person – også kaldt peer-to-peer, og opbevares af den enkelte person i en digital pung – en såkaldt ”wallet”.

 

 

Hungry.dk tester vandene

Rune Risom fra Hungry.dk ønsker for nu at teste valutaen af og følge udviklingen, men håber at se mange af sine brugere gøre brug af muligheden. Det giver nemlig virksomheden nogle klare fordele i forhold til eksempelvis kortbetalinger.

 

”Bitcoin har den klare fordel, at det ikke på samme måde som med kreditkort er muligt at svindle. Det vil sige, at vi ikke behøver være bekymret for svindelforsøg med stjålne kort, men i stedet har sikkerhed for at modtage penge for den mad der er bestilt. Det betyder at både vi og de lokale restauranter skal bruge færre resurser på at bekæmpe mulige kortsvindlere”, siger Rune Risom.

 

 

Fakta om Hungry.dk

Hungry.dk gik i luften i marts 2013 og på meget kort tid har virksomheden opnået samarbejde med 800 restauranter over hele Danmark.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *