Gratis Take Away Til Hjemløse I Odense

Nyt CSR-initiativ giver fast food kunder mulighed for at give et gratis måltid mad til en hjemløs, når de selv bestiller take away på nettet. Nu kommer projektet til Odense.

 

Online-portalen Hungry.dk, der tilbyder take away på nettet i hele Danmark sikrer nu gratis varm mad til hjemløse i Odense med udvidelsen af den populære CSR-ordning ’Give Away’.

Projektet har i årets første måneder opnået så stor succes i København og Aarhus, at det nu kan lade sig gøre at udvide til Danmarks tredje største by.

 

”Vi lancerede projektet fordi vi ønsker at skabe opmærksomhed omkring et stigende samfundsproblem med hjemløshed, og så selvfølgelig fordi, at vi synes at flere har fortjent gode take away oplevelser, også selvom man ikke lige har pengene til det”, siger direktør i Hungry.dk Rune Risom.

 

Overvældende støtte

’Give Away’ i Odense sker i første ombæring i samarbejde med en af byens mest populære take away restauranter, Pizza King på Rugårdsvej samt med Kirkens Korshær. Hungrys kunder samler sammen til maden, restauranten laver og leverer den, og Kirkens Korshær sørger for at dele den ud til de hjemløse.

 

”Vi synes det er fantastisk, at vi kan få love til at være en del af det her projekt, og det er selvfølgelig helt oplagt for os, at vi bidrager med det, som vi nu en gang er bedst til”, udtaler ejeren af restauranten Amir Hashemi.

 

Første uddeling af mad finder sted den 23. maj, hvor der leveres veltillavet mad fra Pizza King til Kirkens Korshærs varmestue i Nørregade.

 

Selve indsamlingen sker ved at kunder, der bestiller mad via Hungry.dk har mulighed for at bidrage med et lille beløb på 5, 10 eller 20 kroner. Samtidigt har kunderne også mulighed for at være med til at vælge, hvilket måltid de hjemløse skal have: durum, burger eller pizza.

 

”Interessen fra vores brugere har været overvældende stor, og hver dag bidrager ca. 10 % af vores kunder med et beløb til de hjemløse. Det er denne villighed til at hjælpe, som nu har gjort det muligt at vi kan udvide med en tredje by”, fortæller Rune Risom.

 

Flere bliver hjemløse

På fire år er der, ifølge det Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI), sket en stigning i antallet af hjemløse på 16 pct. på landsplan. Dertil viser undersøgelser, at der er blevet 80 pct. flere unge hjemløse mellem 18 og 24 år. 1.138 personer i denne aldersgruppe var således uden tag over hovedet i 2013, hvor den seneste optælling af hjemløse blev foretaget, og samlet set er der næsten 6.000 hjemløse i Danmark (5.820 i uge 6, 2013)

 

Fakta om Hungry.dk

Hungry.dk gik i luften i marts 2013 og på meget kort tid har virksomheden opnået samarbejde med 800 restauranter over hele Danmark.

 

Virksomheden ønsker at give danskerne den bedst mulige take away oplevelse, bestilt med få klik via enten computer eller mobiltelefon. Samtidig optjener brugerne på Hungry.dk via en unik ordning løbende gratis bonusmåltider, ligesom brugerne altså nu har mulighed for at støtte hjemløse i landets største byer.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *