Hungry.nl: Over een jaar tweede, achter Thuisbezorgd.nl

De voormalig managing director van Just-Eat, de Deen Larsen Morten, wil met zijn nieuwe bezorgdienst Hungry.nl over een jaar de nummer twee van de markt zijn. Gisteren begon de tv-campagne.

“Die campagne gaat lang duren om restaurants en de consument te laten zien het ons serieus is. Ik heb veel ervaring opgedaan bij Just-Eat en samen met mijn mede-oprichter Jesper Buch zag ik dat er een ruimte is voor een challenger van de gevestigde orde”, aldus Larsen Morten.

Morten was baas van Just-Eat, Buch is oprichter van de Europese online bemiddelaar voor bezorgrestaurants.

Morten: “Ruim twee jaar geleden zijn we in Denemarken begonnen. Daar maken we winst en hebben een marktaandeel van vijftien procent. In mei begonnen we in Ierland en vorige maand in Nederland en rollen stad voor stad uit. We bedienen nu zevenhonderd restaurants”, die Hungry.nl gebruiken als alternatief voor Thuisbezorgd.nl en het hier kleinere Just-Eat.

Deze drie markten zijn volgens de Deen volwassen. Hij hoeft restaurants niet uit te leggen welke rol zijn site voor hen kan vervullen. “Ons unique selling point is dat we met zeven procent commissie de helft goedkoper zijn dan de gevestigde marktpartijen.” Die ‘korting’ kunnen restaurants aan de consument doorberekenen.

Restaurants snappen het. Ze melden zich spontaan aan. Hungry.nl moet zorgen voor goede SEO-posities en naamsbekendheid. De restaurants kunnen goedkoper werken.

Een van de aandeelhouders in Hungry Group is Delivery Hero, dat onderdeel is van Rocket Internet. In die zin is nieuweling Foodora dan ook een zusterbedrijf.

“Ons doel is om over twaalf maanden de nummer twee van de markt te zijn”, achter Thuisbezorgd.nl “en ik zie niet in waarom dat niet zou lukken.” In Nederland is daarvoor een team van twintig man aan het werk onder leiding van Sander Brackel.

De Hungry-groei wordt gefinancierd uit de winst van het Deense kantoor en de aandeelhouders.

Source: http://www.emerce.nl/nieuws/hungrynl-jaar-tweede-achter-thuisbezorgdnl

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *