Maaltijdbezorger Hungry betreedt Nederlandse markt

Maaltijdbezorger Hungry betreedt na Denemarken en Ierland de Nederlandse markt. Het platform werkt met de techniek van partner Delivery Hero, die tevens mede-aandeelhouder is.

Jaarlijks wordt er naar schatting voor 680 miljoen euro uitgegeven aan pizza’s, sushi en andere maaltijden. Zo’n tachtig procent van de bezorgrestaurants ziet wel het nut van bestaande bestelsites, maar vindt de commissies te hoog.

Daar wilden Jesper Buch en Morten Larsen verandering in brengen. In 2011 stapten ze uit hun vorige bedrijf JustEat om Hungry op te richten. Die rekent 7 procent over een bestelling.

Eerst begonnen ze in hun thuisland Denemarken met Hungry.dk. Nederland is, na Ierland eerder deze zomer, het derde land waar zij lanceren en ons land dient meteen als springplank naar meer Europese markten.

Hungry betreedt een overvolle markt. Partner Delivery Hero, zelf niet actief in Nederland, maakt bijvoorbeeld onderdeel uit van de ‘Global Online Takeaway Group’, bestaande uit een vijftal online take away platforms die actief zijn in 71 landen met in totaal 147.000 aangesloten restaurants. De gemeenschappelijke investeerder is Rocket Internet.

Sander Brackel is managing director Nederland en heeft een team van 20 personen samengesteld. Men verwacht aan het einde van dit jaar in alle grote steden actief te zijn. Dan ook start een grote marketingcampagne.

source: http://www.emerce.nl/nieuws/maaltijdbezorger-hungry-betreedt-nederlandse-markt

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *