Michelin kokke laver mad til hjemløse i København

Når hjemløse-organisationen Projekt Udenfor via deres mobile cafe torsdag aften serverer mad til de hjemløse på gaden i København, så er maden for første gang nogensinde tilberedt af Michelin kokke.

 

Det er take-away portalen Hungry.dk, der i samarbejde med take-away og cateringfirmaet Happy’s, står bag initiativet. Pengene er doneret via Hungry.dks Give Away program, der nu er blevet så stor en succes, at man flere gang om måneden deler take-away ud til hjemløse over hele landet.

Vores fantastiske brugere donerer hver dag til Give Away. De kan vælge at give 5, 10 eller 20 kr. til de hjemløse, når de bestiller take away online. Det betyder, at vi flere gange om måneden i samarbejde med en af vores restauranter og hjemløse-organisationerne serverer lækker take-away til hjemløse. Og med Happy’s medlemskab af Hungry, så vi muligheden for at give de hjemløse på Nørrebro en helt exceptionel oplevelse, siger Rune Risom, adm. direktør hos Hungry.dk

Danskerne villige til at hjælpe

Happy’s er et take-away og catering firma, startet af fire fagfolk med rødder i Michelin restauranter som bl.a. El Lago – Eskaki i Japan – Nimb Herman, til Brasseri Nimb – Copenhagen Corner – Den Røde Cottage – Hotel Skt. Petri m.fl..

”Det er selvfølgelig et scoop, at vi nu for første gang nogensinde har muligheden for at servere gourmetmad for de hjemløse. Men når det så er sagt, så vidner bl.a. Give Away konceptet om, at danskerne i stor stil er parate til at hjælpe os med at sætte ind der, hvor det offentlige sociale sikkerhedsnet ikke er finmasket nok,” siger Ninna Hoegh, direktør hos Projekt UDENFOR.

Menuen til de hjemløse torsdag aften står på Jægergryde, som er tern af oksekød i cremet sauce med perleløg, tomat, små pølser og sprøde baconstykker serveret med ris eller kartoffelmos. Derud over kartoffelsuppe serveret med kartoffeltern, bacon, crutoner og creme fraiche.

Også råd til soveposer og varmt tøj

I takt med, at Kong Vinter for alvor bider sig fast i Danmark, så har de mange donationer fra Hungry.dks kunder også resulteret i, at der er midler nok til, at Projekt Udenfor også kan uddele soveposer og varmt tøj til de hjemløse, der trænger

 

”Vi samarbejder med flere hjemløse-organisationer i Danmark, Bl.a. Projekt Udenfor, Kirkens Korshær og Hus Forbi. Vi lancerede projektet i starten af 2014, fordi vi ønsker at skabe opmærksomhed omkring et stigende samfundsproblem med hjemløshed. At konceptet skulle blive så stor en succes havde vi aldrig nogensinde turde drømme om. Men det giver lyst til at gøre endnu mere, siger Rune Risom.

 

Der er 6.138 hjemløse personer i Danmark, viser SFI’s seneste kortlægning. Det er 318 personer flere end ved den forrige kortlægning i 2013, og det svarer til en stigning på 5 pct. Sammenholdt med 2009, hvor tallet var 4.998 personer, er der siden 2009 sket en stigning på 23 pct.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *